Новини

 • Екипи на "Градини и паркове" разчистват паднали дървета и клони

  Екипи на "Градини и паркове" разчистват паднали дървета и клони

  2023-11-26 11:39:00

  Над 40 сигнала за паднали дървета и клони са обработени от ОП „Градини и паркове”, съобщи директорът на общинското предприятие Антон Георгиев.

  „Към момента работят всички налични групи резачи. Приоритетно отстраняваме паднали клони и дървета от пътните платна и тротоарите, както и опасни пречупени клони”, уточни Георгиев. Той допълни, че всички технически ръководители са на терен с бригадите си и извличат клони от улиците и тротоарите. Почистват се спирките от масовия градски транспорт.

  „Приемаме, записваме, степенуваме и отработваме сигналите. Днес главната задача е да отворим пътищата и тротоарите”, каза още директорът на ОП „Градини и паркове” Антон Георгиев.

  Според експертите фактът, че листопадът не е приключил напълно, интензивните дъждове и комбинацията от мокър сняг и силен вятър са причина за броя на пречупените дървета и клони.

  Има поражения и по младите фиданки, като в момента целта е да се олекотят короните им, за да се предотвратят нови щети.

  Сигнали за опасни пречупени клони и дървета може да се подават на дежурния телефон на ОП „Градини и паркове” 032/624 301.

  Вижте повече тук  >>

 • Екипи на „Градини и паркове” са на първа линия след снежната буря

  Екипи на „Градини и паркове” са на първа линия след снежната буря

  2023-11-26 07:49:49

  Екипи на „Градини и паркове” са на първа линия за отстраняване на щетите от разразилата се тази нощ снежна буря. Рано тази сутрин в базата на предприятието дойдоха кметът Костадин Димитров и заместник-кметовете по екология Иван Стоянов и по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

  Заедно с директорите на „Градини и паркове” Антон Георгиев и на „Чистота” Димитър Георгиев беше обсъдена актуалната обстановка,  начертани са следващите спешни задачи.

  „Още от първите часове на снеговалежа по улиците на Пловдив работят 52 машини и към момента всички пътни участъци са проходими при зимни условия”, заяви кметът.

  Заради мокрия сняг са получени над 200 сигнала за паднали клони и дървета. 90 от тях са обработени. По-късно през деня също се очакват силни пориви на вятъра.

  „Моля ви, не излизайте навън заради опасността от падащи предмети и клони”, призова гражданите Костадин Димитров.

  Вижте повече тук  >>

 • ОП „Градина и паркове” в готовност да реагира при очакваното влошаване на времето

  ОП „Градина и паркове” в готовност да реагира при очакваното влошаване на времето

  2023-11-24 11:08:18

  Екипи на „Градини и паркове” от тази вечер започват дежурства заради прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка. Това заяви директорът на предприятието Антон Георгиев след работна среща в общината със заместник-кмета по екология Иван Стоянов.

  При натрупване на снежна покривка бригадите по райони са в готовност да започнат да почистват пространствата около спирките и тротоарите. Заради очакваните силни пориви на вятъра в почивните дни на линия са и бригадите с дърворезачи.

  Георгиев апелира гражданите за повишено внимание, да излизат само при необходимост и да не паркират автомобилите си под дървета.

  Вижте повече тук  >>

 • Антон Георгиев е новият директор на „Градини и паркове“

  Антон Георгиев е новият директор на „Градини и паркове“

  2023-11-16 16:13:23

  Заместник-кметът по екология и здравеопазване на Община Пловдив Иван Стоянов представи днес пред екипа на ОП „Градини и паркове“ новия директор на общинското предприятие.

  Това е екологът Антон Георгиев. Той е завършил „Екология и опазване на околната среда“ бакалавърска степен в Аграрен университет и магистратура „Декоративни растения и ландшафт“.

  Има 10-годишен опит в сферата на озеленяването, като 7 години е бил главен експерт в ОП „Градини и паркове“.

  Новият директор бе посрещнат с питка и мед, с пожелания за ползотворна работа в името на Пловдив и неговите граждани.

  Вижте повече тук  >>

 • 23 нови пейки край детски площадки и в квартален парк

  23 нови пейки край детски площадки и в квартален парк

  2023-11-01 12:09:53

  Десет нови пейки бяха монтирани от служители на „Градини и паркове“ в парк „Кронщад”, който се намира до училище „Димитър Талев” в район „Южен”. Те са част от дарението, което пловдивската фирма „Анди” направи за своите съграждани по случай 30-годишнината от създаването си.

  Първите 7 пейки бяха поставени в началото на юли в градинката срещу Сточна гара, а тези дни броят им се увеличи с още 23 – общо 30. Освен в „Кронщад” нови пейки са монтирани край две нови детски площадки на ул. „Капитан Райчо”. Едната от тях – на №55-57, е вече готова и там са сложени 6 пейки, други 7 са зад блока на №85-89, където предстои да се изгради нов кът за игри на децата. Собственикът на „Анди“ Светозар Андреев сподели, че чрез дарението фирмата се включва и в кампанията на общината „Чисто зелено“.

  „През последните 3 години засилихме партньорството с бизнеса. Все повече фирми даряват дървета и пейки, а десетки техни служители се включват в пролетните и есенни акции за засаждане на декоративна растителност и по този начин допринасят за облагородяването на зелената градска среда”, коментира директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.

  Вижте повече тук  >>