Новини

 • 2000 цветя украсиха Бунарджика, пътеките към върха са почистени

  2000 цветя украсиха Бунарджика, пътеките към върха са почистени

  2024-03-01 15:30:20

  С около 2000 теменужки и парички екипи на „Градини и паркове“ украсиха цветните лехи на Бунарджика, където на 3 март ще се чества 146-ата годишнина от Освобождението на България от османско иго. 

  Директорът на общинското предприятие Антон Георгиев увери, че всички основни пътеки, които водят от подножието към върха на хълма, са почистени.  Ремонтирани са пейките. За празничния ден са осигурени дежурни екипи.

  Вижте повече тук  >>

 • Екипи на "Градини и паркове" разчистват паднали дървета и клони

  Екипи на "Градини и паркове" разчистват паднали дървета и клони

  2023-11-26 11:39:00

  Над 40 сигнала за паднали дървета и клони са обработени от ОП „Градини и паркове”, съобщи директорът на общинското предприятие Антон Георгиев.

  „Към момента работят всички налични групи резачи. Приоритетно отстраняваме паднали клони и дървета от пътните платна и тротоарите, както и опасни пречупени клони”, уточни Георгиев. Той допълни, че всички технически ръководители са на терен с бригадите си и извличат клони от улиците и тротоарите. Почистват се спирките от масовия градски транспорт.

  „Приемаме, записваме, степенуваме и отработваме сигналите. Днес главната задача е да отворим пътищата и тротоарите”, каза още директорът на ОП „Градини и паркове” Антон Георгиев.

  Според експертите фактът, че листопадът не е приключил напълно, интензивните дъждове и комбинацията от мокър сняг и силен вятър са причина за броя на пречупените дървета и клони.

  Има поражения и по младите фиданки, като в момента целта е да се олекотят короните им, за да се предотвратят нови щети.

  Сигнали за опасни пречупени клони и дървета може да се подават на дежурния телефон на ОП „Градини и паркове” 032/624 301.

  Вижте повече тук  >>

 • Екипи на „Градини и паркове” са на първа линия след снежната буря

  Екипи на „Градини и паркове” са на първа линия след снежната буря

  2023-11-26 07:49:49

  Екипи на „Градини и паркове” са на първа линия за отстраняване на щетите от разразилата се тази нощ снежна буря. Рано тази сутрин в базата на предприятието дойдоха кметът Костадин Димитров и заместник-кметовете по екология Иван Стоянов и по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

  Заедно с директорите на „Градини и паркове” Антон Георгиев и на „Чистота” Димитър Георгиев беше обсъдена актуалната обстановка,  начертани са следващите спешни задачи.

  „Още от първите часове на снеговалежа по улиците на Пловдив работят 52 машини и към момента всички пътни участъци са проходими при зимни условия”, заяви кметът.

  Заради мокрия сняг са получени над 200 сигнала за паднали клони и дървета. 90 от тях са обработени. По-късно през деня също се очакват силни пориви на вятъра.

  „Моля ви, не излизайте навън заради опасността от падащи предмети и клони”, призова гражданите Костадин Димитров.

  Вижте повече тук  >>

 • ОП „Градини и паркове” в готовност да реагира при очакваното влошаване на времето

  ОП „Градини и паркове” в готовност да реагира при очакваното влошаване на времето

  2023-11-24 11:08:18

  Екипи на „Градини и паркове” от тази вечер започват дежурства заради прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка. Това заяви директорът на предприятието Антон Георгиев след работна среща в общината със заместник-кмета по екология Иван Стоянов.

  При натрупване на снежна покривка бригадите по райони са в готовност да започнат да почистват пространствата около спирките и тротоарите. Заради очакваните силни пориви на вятъра в почивните дни на линия са и бригадите с дърворезачи.

  Георгиев апелира гражданите за повишено внимание, да излизат само при необходимост и да не паркират автомобилите си под дървета.

  Вижте повече тук  >>

 • Антон Георгиев е новият директор на „Градини и паркове“

  Антон Георгиев е новият директор на „Градини и паркове“

  2023-11-16 16:13:23

  Заместник-кметът по екология и здравеопазване на Община Пловдив Иван Стоянов представи днес пред екипа на ОП „Градини и паркове“ новия директор на общинското предприятие.

  Това е екологът Антон Георгиев. Той е завършил „Екология и опазване на околната среда“ бакалавърска степен в Аграрен университет и магистратура „Декоративни растения и ландшафт“.

  Има 10-годишен опит в сферата на озеленяването, като 7 години е бил главен експерт в ОП „Градини и паркове“.

  Новият директор бе посрещнат с питка и мед, с пожелания за ползотворна работа в името на Пловдив и неговите граждани.

  Вижте повече тук  >>