„Градини и паркове“ се включи в специалното послание на Община Пловдив по случай Световния ден на околната среда


2021-06-05 09:08:10

„Парковете са нашите градски оазиси!“ – с това послание от името на ОП „Градини и паркове“ ландшафтният архитект Десислава Танчева се включи във видеоклип на Община Пловдив по случай Световния ден на околната среда – 5 юни.
По идея на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ любопитното видео обедини еколозите на общината, районните администрации и специализираните общински предприятия  с призив към гражданите да пазят града и природата чисти.

През 2021 г. отбелязването на Световния ден на околната среда е на тема „Възстановяване на екосистемите“ с цел подобряване на връзката ни с природата. С това се отбелязва и официалното стартиране на Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите 2021 – 2030 г.

Световният ден на околната среда е избран от ООН като ден за повишаване на информираността на хората по света и за действие за опазване на природата. Всяка година той се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър належащ проблем, свързан с околната среда. От началото му през 1974 г., събитието се е разраснало до глобална платформа за достигане до хора от всички краища на света. Празнува се в над 100 държави. Тази година домакин на Световния ден на околната среда е Пакистан.

Вижте какви са всички послания в специално създаденото от Община Пловдив видео:

https://www.facebook.com/watch/?v=231756431732930