2000 нови дървета, 100 хиляди храсти и 1 милион цветя разкрасяват Пловдив


2013-04-19 14:20:32

Старт на залесителната кампания в Пловдив даде кметът инж. Иван Тотев, който заедно с директора на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев засади явор в западната част на парк „Отдих и култура”, популярен като Гребната база.

Изборът на мястото не е случаен. Преди около 30 години тук е създаден зелен пояс – предимно от хибридни тополи, които след 15-атата година постепенно започват да изсъхват, но през цялото това време не са полагани грижи, разказа инж. Тотев. В момента много на брой дървета трябва да бъдат подменени, но направихме само най-неотложната санитарна сеч.

Подмяната на растителността трябва да бъде постоянен процес и в този мандат това ще се случи, увери кметът. На мястото на изсъхналите и болни дървета засаждаме нови, допълни той.

В западната част на Гребната база днес бяха засадени 35 фиданки. По 70 дървета ще бъдат засадени утре в Акациевата горичка в квартал „Христо Смирненнки” и на бул. „Санкт Петербург”.

2000 дръвчета от местните видове чинар, дъб, липа, явор и ясен, над 100 хиляди храсти и 1 милион цветя засаждаме тази година в града, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Екипът на общинското предприятие работи по няколко проекта за парково озеленяване, а приятна изненада за пловдивчани директорът обеща пред Градския дом на културата „Борис Христов” на 26 април, когато е официалното откриване на обновеното културно средище.