Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев с отличие от Пожарната


2022-09-13 13:20:21

Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев бе отличен за своя личен и професионален принос за  подпомагане пожарнатата безопасност и защитата на населението. Плакетът му бе връчен от областния управител Ангел Стоев на тържествена церемония в двора на РДПБЗН.

Директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков подчерта, че в лицето на общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“, чийто директор Димитър Георгиев също бе отличен, Пловдивската пожарна има незаменим помощник при бедствени ситуации.

Той напомни, че те осигуриха цистерни с тонове вода и при миналогодишните пожари в Кръстевич, Старосел и Югово, и при скорошните огнени стихии на Младежкия хълм, помогнаха и при гасенето на пламналия покрив на училище „Душо Хаджидеков“.

Веселин Козарев, от своя страна, заяви, че приема отличието като признание за целия колектив. От името на „Градини и паркове“ бе положен венец пред мемориалната плоча в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци.

На събитието в навечерието на професионалния празник на огнеборците – 14 септември, присъства и заместник-кметът на Пловдив по обществен ред Йордан Ставрев.