Над 100 доброволци участваха в най-мащабната акция за почистване на Дановия хълм


2021-05-15 13:39:37

Над 50 души административен персонал и работници от "Градини и паркове" участваха в днешното почистване на Дановия хълм. В съвместната акция на Община Пловдив, район "Централен", "БГ Бъди активен",БЧК, Спалео клуб "Пълдин", "Аварийно спасяване Пловдив", други сдружения и фирми участваха и още над 100 доброволци. 

"Благодарни сме на всички хора, които активно помагат за опазването и развитието на зелената система в града", коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

По думите му само за няколко часа от склоновете на хълма са събрани десетки чували с битов отпадък. Окосена е тревата, премахнати са клони, почистени са всички алеи, както и водостоците край Часовниковата кула, по които се предвижда скоро - за първи път след повече от 40 години, да потече и вода. Извозени са 6 камиона с отпадъци.

Веселин Козарев увери, че "Градини и паркове" ще продължи да полага всекидневни грижи за Дановия хълм и призова резултатът от направеното днес добро дело с участието на доброволците да се съхрани възможно най-дълго.