Нови дървета обогатиха растителността в новия парк на квартал „Прослав“


2019-03-21 11:03:30

Растителността в обновения парк в квартал „Прослав“ се обогати с 15 нови дръвчета. В залесителната акция се включиха лично кметът на район „Западен“ Димитър Колев и директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев. Общинското предприятие предостави дръвчетата, от които се очаква в бъдеще да осигурят сянка и прохлада на посетителите на една от най-новите зони за отдих в Пловдив.

„Благодаря на директора на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев за дръвчетата, които ни осигури, както и за съдействието, което ни оказа при изграждането на това райско кътче. Ще продължим и в бъдеще да поддържаме и облагородяваме този прекрасен парк“, заяви кметът Димитър Колев. 

Паркът в „Прослав“ бе официално открит през октомври 2018 година. На запустялото преди място, където се помещаваше старата сграда на детската градина в квартала, бяха изградени 800 квадратни метра алеи, детска площадка и фитнес на открито. Паркът разполага също с поливна система, ограда, голяма беседка и чешма, осветен е със 17 лампи и се охранява от 14 видеокамери. За кратко той се превърна в любимо място за хората от „Прослав“, като бе изключително посещаван дори и през зимните месеци.