Нови дървета ще пазят зелена площ от паркиране на коли


2022-01-06 13:58:27

Три нови дръвчета от вида полски ясен засадиха от „Градини и паркове“ заедно с представители на пловдивско гражданско сдружение пред детска градина „Славей“ на ул. „Полковник Сава Муткуров“.

Това става по желание на хора, живеещи в квартала, да бъде възстановена зелената площ. Доскоро тя бе отъпкана от непрестанно паркиращи автомобили, но още през лятото екип на общинското предприятие обработи терена, обогати го с хумусна почва и затреви, а пред зеленото пространство постави и две нови пейки.

„Макар да сме в началото на януари, времето е хубаво и подходящо за залесяване, така че успяхме да изпълним поетия ангажимент да засадим и нови дървета“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

„Продължаваме да отстояваме запазването на всяка педя зелена площ“, заяви от името на сдружението гражданският активист Асен Костов, който също се включи в залесителната акция.

Козарев увери, че от предприятието реагират на всички получени сигнали от граждани. Телефонът на „Градини и паркове“ е 032/624 301.