ОП „Градини и паркове“ призовава да се пазят хубавите придобивки, вандали вилняха из паркове в район „Южен“


2020-06-19 16:35:26

Люлка от детската площадка за деца до 3-годишна възраст в парк „Райчо Кирков“ на територията на район „Южен“ тази нощ е изтръгната и  захвърлена върху фургона на „Градини и паркове“. За това алармираха служителите на общинското предприятие, които рано сутринта дойдоха, за да окосят за пореден път тревата в зелените площи.

„Паркът между улиците „Акад. Петър Динеков“, „Георги Кондолов“ и „Михалаки Георгиев“ е любимо място на хората от квартала, особено след като преди около десетина години беше реконструиран по европейска програма. Полагаме всекидневни грижи, така че всички посетители да са доволни, молим гражданите да пазят“, коментира директорът на общинското предприятие инж. Георги Николаев.

Той увери, че екипът ще положи усилия по най-бързия начин да възстанови детската площадка на най-малките.

През нощта умишлено е била повредена и чешмата в парк „Георги Кондолов“ срещу СУ „Свети Константин-Кирил Философ“, наложил се е демонтаж, но щетите вече са отстранени.

В района на вандалските прояви има видеокамери и от „Градини и паркове“ се надяват, че с помощта на компетентните органи извършителите ще бъдат разкрити. Инж. Георги Николаев призовава всички пловдивчани, които станат свидетели на вандалски прояви, незабавно да сигнализират на телефон 112.