Пловдив осинови горичка и спаси 1700 фиданки


2012-12-27 14:30:00

Пловдив осинови горичка в навечерието на Коледа. Вместо да се режат живи дръвчета за Рождество, бяха спасени 1700 фиданки.

Зелената акция, подета от Green Team- България и WakeЪп, със сериозното медийно рамо на пловдивските сайтове "Под тепето" и "Медия кафе", бе прегърната лично от кмета Иван Тотев и общинско предприятие „Градини и паркове“. А с резултатите могат да се гордеят всички, тъй като са дарени с втори живот 1700 обречени дръвчета. Те бяха последните живи питомци на прословутия разсадник в Ивайловград, които щяха да загинат, ако не се бяха намесили всички ентусиасти, медии и представителите на местната власт.

След като бе запознат с проблема от" Под тепето", кметът Иван Тотев реагира мигновено. Директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев организира скоростно спасителна акция заедно с еколозите от Green Team- България и WakeЪп и 1700 обречени дръвчета, от които 1000 черни борчета и 700 дъба, живеят втори живот. Те бяха преместени в пловдивския разсадник. След като отраснат достатъчно, дръвчетата ще бъдат засадени на определено за мини горичка пространство в рамките на града.