Поредна мащабна акция за облагородяване на Дановия хълм


2021-10-20 14:28:28

Десетки доброволци участваха в поредната мащабна акция за почистване и облагородяване на Дановия хълм. Благодарение на общите ни усилия любимото на всички пловдивчани Сахат тепе е истински преобразено.

„Заедно с район „Централен“, „БГ Бъди активен“, други граждански организации и сдружения продължихме започнатото през май почистване на водоскоците под Часовниковата кула. Много активно и с  много свои служители сега се включи и „EVN България“. Да помагат дойдоха дори майки с малки деца“, каза директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Почистени са стълби, алеи, пътеки. Изнесени са изсъхнали и изгнили клони, след като предишните дни екипи на предприятието изпълниха предписаните от експерти санитарни дейности по дърветата. Ремонтираи са пейки, а в подножието на хълма са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци.

„От „Градини и паркове“ всекидневно се стараем да поддържаме Дановия хълм, както и другите тепета, в добро състояние. Но тъй като ресурсът ни все пак е ограничен, няма как за толкова кратко време да постигнем ефект като след днешната акция“, коментира Козарев.