Веселин Козарев: Поливните системи са ни основен приоритет, превръщаме „кални петна“ в градинки


2023-03-16 14:39:05

С нова растителност служители на „Градини и паркове“ облагородиха зелените площи на ул. „Младежка“ №24 – 28. След като короните на чинарите там  бяха оформени, пространството вече е обогатено с още десетки дървета и храсти, сред които се открояват хортензии, тисове, хвойни, кедри, церциси и други видове.

„Започнахме миналата година, като заравнихме терена, обогатихме почвата с произведен в новата общинска инсталация компост, засадихме райграс. Успяхме да изградим и поливна система, с която да гарантираме доброто поддържане на зеленината“, каза директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

„Поливните системи са от огромно значение за развитието на зелената система в града ни. След изготвен още през 2021 г. анализ установихме спешна нужда от изграждането на поливни системи на 7 локации – и то на първо време. 
Защото водата е най-важният ресурс в нашата работа. Затова   за поредна година ще настоявам пред администрацията да бъдат заложени  средства за изготвяне на проекти и изпълнение на поливни системи в целия град. Имам готовност и знам, че с малки инвестиции значително може да се подобри качеството на живот в кварталите“, подчерта Козарев.

Той допълни, че тази пролет по „Младежка“ ще има още нови насаждения, като облагородяване се предвижда и на мястото на бившия ресторант „Водолаза”. В момента ОП „Градини и паркове“ работи по облагородяването на още няколко междублокови пространства в различните райони на града, така че  „калните петна“ да намалеят.