Веселин Козарев: Успяхме да изчистим по-голямата част от избуелите треви в града


2022-06-03 15:03:58

Публикация на „Дарик Пловдив", автор Искра Койчева

От един месец служителите на ОП „Градини и паркове“ работят и през уикендите, за да се справят с високите треви в Пловдив. За избуяването на растителността допринасят и дъждовете, и високите температури, но смятам че успяхме да наваксаме закъснението, породило се от атмосферните условия, и изчистихме голяма част от зелените пространства в града.

Това коментира в ефира на обзорната програма на Дарик радио Пловдив директорът на общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Заради избуелите треви между блоковете и в големите зелени площи, трактор се включва в окосяване на тревата.
Липсата на достатъчно поливни системи е сериозна и затова по искане на „Градини и паркове“ в бюджета са заделени 450 000 лева за изграждането на нови такива съоръжения.

Наред с косенето, на служителите на предприятието се налага да чистят тревните площи и от празни бутилки от напитки, чаши за кафе, опаковки и други боклуци, което още повече забавя работата на служителите, разказа още пред Дарик директорът на „Градини и паркове“.

Колко още нови цветя и дървета ще бъдат засадени в Пловдив и къде съвсем скоро ще бъде извършена санитарна сеч, чуйте в звуковия файл.

https://darik.bg/veselin-kozarev-uspahme-da-izchistim-po-golamata-chast-ot-izbuelite-trevi-v-grada